Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κατασκευή νέου υπερελαφρού αεροσκάφους από την Emirates Airline



Η ομάδα των 40 εκπαιδευόμενων τεχνικών με το δημιούργημά τους

Η Emirates Airline έθεσε ένα νέο ορόσημο στην ιστορία της αεροπορίας με την δημιουργία ενός δικού της υπερελαφρού αεροσκάφους. Το διθέσιο RV 12 –μήκους 6 μέτρων  αεροσκάφος , το οποίο θα παρουσιαστεί στο Dubai Airshow την επόμενη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε το Σάββατο, αφού δημιουργήθηκε από μια ομάδα εκπαιδευόμενων μηχανικών της εταιρείας κατά τον ελεύθερο χρόνο τους.
Η ομάδα των 40 εκπαιδευομένων συναρμολόγησε  περίπου 11.000 μέρη σε δύο χρόνια για την κατασκευή του υπερελαφρού  αεροσκάφους. Τα ελικοφόρο αεροσκάφος , ζυγίζει 335 κιλά, άνοιγμα φτερών 8,1 μ., έχει ακτίνα δράσης περίπου 900 χιλιομέτρων και μέγιστη ταχύτητα 217 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Emirates  και επικεφαλής του όλου εγχειρήματος Adel Al Redha δήλωσε ότι «κατασκευάζοντας αυτό το αεροσκάφος από το μηδέν είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για τους ασκούμενους μας, των οποίων οι γνώσεις και hands-on τεχνική εμπειρία έχουν πλέον ενισχυθεί σημαντικά».
Η διαδικασία κατασκευής ξεκίνησε από το ουραίο πτερύγιο και το πηδάλιο του αεροσκάφους. Στην πορεία, οι μαθητές έμαθαν για την ευθυγράμμιση των διαφόρων τμημάτων , αντιδιαβρωτική προστασία , βάψιμο , διάτρηση , καλωδίωση , τον έλεγχο και τις διαδικασίες έγκρισης.
Το αεροσκάφος θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση των προγραμμάτων εθνικής κατάρτισης από την Emirates.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου