Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η έκθεση US SPORT AVIATION EXPO 2012

Με αριθμούς ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στο Sebring της βόρειας Φλόριντα των Η.Π.Α. μεταξύ 19 και 22 Ιανουαρίου 2012, η έκθεση υπερελαφρών αεροσκαφών US SPORT AVIATION EXPO 2012, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 156 εκθέτες παρουσιάζοντας 149 αεροσκάφη. Το κύριο έκθεμα της US SPORT AVIATION ήταν τα πιστοποιημένα υπερελαφρά αεροσκάφη. Εκθέτες από σχεδόν 40 πολιτείες της Αμερικής και αρκετές άλλες χώρες, παρουσίασαν υπερελαφρά αεροσκάφη και συναφή μ’ αυτά είδη.
Οι επισκέπτες μπορούσαν  να δούνε, να δοκιμάσουν, να πετάξουν και σε ορισμένες περιπτώσεις να αγοράσουν νέα αεροσκάφη. Στους εκθέτες περιλαμβάνονταν έμποροι και κατασκευαστές αεροσκαφών, avionics, ηλεκτρονικών και αξεσουάρ πιλότων. Στα εκθέματα εκτός από τα υπήρχαν ακόμη βαλλιστικά αλεξίπτωτα, Trikes, αυτόγυρα καθώς και πρότυπα αμφίβια υπερελαφρά.
Η συμμετοχή του κόσμου ήτανε αυξημένη κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη έκθεση της προηγούμενης χρονιάς και άγγιξε περίπου τους 16 χιλιάδες επισκέπτες επιβεβαιώνοντας έτσι για μία ακόμη φορά το μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη κατηγορία αεροσκαφών. 
Ενδεικτικό είναι ότι κατά την πλέον πολυσύχναστη ώρα επίσκεψης (Σάββατο 21/1 μεταξύ 10 και 11 π.μ.), έλαβαν χώρα στο Sebring Regional Airport (SRA), 222 πτητικές δραστηριότητες (flight operations) καθιστώντας το τη στιγμή εκείνη το πλέον πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Αμερικής.

Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, δεν μας επιτρέπει να τρέφουμε ελπίδες για παρόμοια γεγονότα, σύντομα στη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονικής διεύθυνση της έκθεσης US SPORT AVIATION EXPO 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου