Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Λίγα λόγια για το Αεροπορικό Κέντρο Κεντρικής Ελλάδας

Το Αεροπορικό Κέντρο Κεντρικής Ελλάδας (Α.Κ.Κ.Ε.), ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2010. Είναι μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό πρωτοβάθμιο σωματείο, και σύμφωνα με το άρθρο 7 του καταστατικού του, τακτικά μέλη του μπορούν να γίνουν άτομα που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του. Ο αριθμός των μελών είναι απεριόριστος και ανεξάρτητος φύλου και ιθαγένειας.


·                Οι κύριοι σκοποί του Αεροπορικού Κέντρου είναι:

Να καταστήσει γνωστή με κάθε μέσο την σπουδαιότητα του αεραθλητισμού, με σκοπό την δημιουργία αεροπορικής συνείδησης και της διάδοσης του αεροπορικού πνεύματος, ιδίως προς στην νεολαία.

Να κατευθύνει συστηματικά, τα νέα και άπειρα μέλη του στην ασφαλή πτήση οιουδήποτε αεραθλητικού μέσου, τόσο από την θεωρητική πλευρά, όσο και από την πλευρά της εφαρμογής ώστε να αναπτύξει τις δυνατότητες των αθλητών του, για την συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.

Να συνάπτει και να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τα άλλα Ελληνικά Αεραθλητικά σωματεία, καθώς και άλλους παιδαγωγικούς, μορφωτικούς και πνευματικούς συλλόγους.

Να υποστηρίζει τους σκοπούς της ΕΛ.Α.Ο.

Να καταστήσει γνωστή στα μέλη του την σπουδαιότητα της ενασχόλησης με οποιαδήποτε μορφή αθλητισμού και ιδίως των αθλημάτων που υπάγονται στον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 
Να συμμετέχει σε Διεθνείς αεραθλητικούς οργανισμούς και να προσδίδει στα μέλη .


·                Οι αρμοδιότητες του Αεροπορικού Κέντρου Κεντρικής Ελλάδας, είναι:

Η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.

Η συνεργασία με τα Ελληνικά & ξένα Αεραθλητικά σωματεία.

Η συγκέντρωση σχετικών τεχνικών ή άλλων πληροφοριών από τις αεραθλητικές δραστηριότητες στην χώρα ή στο εξωτερικό, και τις διαθέτει σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η εκπόνηση κανονισμών αγώνων για εσωτερική χρήση και η οργάνωση εσωτερικών αγώνων.

Η οργάνωση αγώνων Διαμερισμάτων ή Περιφερειακών, μετά από σχετική έγκριση της ΕΛ.Α.Ο, και η δυνατότητα εκπόνησης κανονισμών για Πανελλήνια χρήση

Να καταγράφει τις επιτυχείς επιδόσεις των μελών του και να απονέμει σχετικά διακριτικά και διπλώματα.


·                Τα όργανα του Συλλόγου είναι:
1.         Η Γενική Συνέλευση,
2.         Το Διοικητικό Συμβούλιο,
3.         Η Ελεγκτική Επιτροπή.

Η  πλειονότητα των μελών του Αεροπορικού Κέντρου Κεντρικής Ελλάδας, είναι κάτοχοι άδειας χειριστή υπερελαφρών αεροσκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου