Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η εξέλιξη των υπερελαφρών, καλπάζει.



Ένα νέο αεροσκάφος –  αυτή τη φορά από την Ιταλία – έρχεται να ταράξει τα νερά της αγοράς των υπερελαφρών αεροσκαφών. 

Το ακροβατικό Corvus Fusion, «βγήκε» από το εργοστάσιο πρόσφατα και αναμένεται να ολοκληρώσει τις δοκιμές του, τον προσεχή Μάρτιο.

Προέρχεται από την Ουγγρική Corvus, (εταιρεία που κατασκεύασε το Racer 540 για τις Red Bull Air Races)  Το εργοστάσιο κατασκευής του συγκεκριμένου αεροσκάφους, βρίσκεται στο Pordenone της Ιταλίας.

Το αεροπλάνο προορίζεται για την αγορά των υπερελαφρών στην Ευρώπη και αυτή των Light Sport Aircraft  στην Αμερική. Στην Ευρώπη, η τιμή (ready to fly )  εκτιμάται ότι θα αγγίξει τις 100.000 ευρώ, ενώ για τις πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες (136.000$) θα πρέπει στην τιμή να προστεθούν τα έξοδα μεταφοράς και τα αντίστοιχα τέλη.

Κατά την παραγγελία του αεροσκάφους θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής πτέρυγας (φτερών) ώστε να μπορεί να είναι ένα καλό ακροβατικό ή ένα καλό cross-country αεροπλάνο. Το σύστημα προσγείωσης θα μπορεί να είναι τρίκυκλο (κύρια σκέλη & ρινιαίος) ή  να είναι με ουραία βακτηρία (tailwheel).

Το αεροσκάφος αποτελείται κατά 90% από ανθρακονήματα με την κύρια περιοχή του ορθοστάτη να ενισχύεται από ένα πλαίσιο μεταλλικών σωλήνων. Στην τιμή θα περιλαμβάνεται και βαλλιστικό αλεξίπτωτο (BRS parachute recovery system).

Τεχνικά Χαρακτηριστικά



Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου